Koulourakia (prăjituri grecești de Paște)

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 40 bucăți
• 1,5 cană ulei de măsline
• 1 cană zahăr fin
• sucul de la 1 portocală
• sucul de la 1 lămâie
• 1 linguriță scorțișoară măcinată
• 2 linguri coniac • 600 g făină
• 1 linguriță bicarbonat
• 1 linguriță praf de copt
• 4 linguri susan • 1 albuș

1 Se amestecă uleiul de măsline cu zahăr, apoi se înglobează, amestecând încontinuu, sucul de citrice, scorțișoară și coniac. Se înglobează apoi făina amestecată cu bicarbonat și praf de copt, precum și semințele de susan. Se frământă aluatul, se înfășoară în folie și se lasă la frigider cca 30 min.
2 Se întinde o foaie de aluat pe planșeta tapetată cu făină și se taie în 40 de bucăți, care se rulează și se împletesc; se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu albuș bătut și se presară susan. Se coc 20 min. în cuptorul încins la 175 °C.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*