Kofte

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 220 g bulgur instant
• sare • 4 castraveți
• 1 legătură mentă, tocată
• 1 kg iaurt • 5 căței de usturoi
• piper •  2 cepe
• 250 g carne de vită tocată
• 2 linguri bulion
• 1 linguriță fulgi de ardei (Pul Biber)
• 1 linguriță scorțișoară măcinată
• 1 linguriță coriandru măcinat
• 1 linguriță eni­bahar măcinat
• 1 linguriță chimen măcinat
• 1 legătură pătrunjel, tocat
• 6 linguri ulei de măsline

Preparare
Se fierbe bulgurul în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj și se lasă să se răcească. Se decojesc castraveții și se taie jumățăți pe lung; se îndepărtează semințele și pulpa se taie felii. Se adaugă 2 lingurițe sare și se lasă să se pătrundă cca 5 min. Se amestecă menta cu iaurt și 100 ml apă. Se adaugă 3 căței de usturoi pisați, sare și piper; se dă la frigider.
Se toacă ceapa și 2 căței de usturoi. Se frământă împrenă cu carnea tocată, bulion, 1/2 linguriță sare, mirodenii, griș și pătrunjel. Se piperează. Se modelează 16 biluțe din această compoziție, se aplatizează și se înfig pe țepușe de lemn unse cu ulei. Se frig pe grătar cca 5 min. pe fiecare parte; se servesc cu sos de iaurt. Eventual se servește alături o salată de roșii.
preparare: 20 min.
la foc: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*