Ketchup de casă

Credit foto: Wolna/Fotolia.com
Credit foto: Wolna/Fotolia.com
Credit foto: Wolna/Fotolia.com

Ingrediente pt. 2 l
• 3 kg roșii • 1,5 kg ardei capia ușor iuți
• 6 căței de usturoi • 6 cepe • 1 snop țelină verde
• 4 foi de dafin • 1 lingură tarhon us­cat
• 1 lin­gură oregano uscat • 1 lingură busuioc uscat
• 1 lingu­riță praf de ghimbir • 1 lin­­gu­­riță scorțișoară
• 100 ml oțet de mere • 50 g zahăr

Se spală și se curăță roșiile, apoi se pasează. Ardeii se coc pe plită sau pe grătar, se acoperă cu un capac și se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se curăță de se­mințe. Se toacă mă­runt ceapa și usturoiul. Ar­deii copți se pasează cu mixerul.
Se așază într-o oală toate ingredientele; se pune pe foc mic și se fierbe până scade la jumătate, amestecând din când în când, mai ales către sfârșit, când se îngroașă. Apoi se ia de pe foc.
Se scot frunzele de țelină și dafin din oală și se potrivește de sare, oțet și zahăr. Sosul se pasează și se toarnă în borcane. Se închid ermetic și se dau 2 ore la cuptorul încălzit la 100 ºC. Se stinge focul și se lasă să se răcească borcanele.
Preparare:  1 oră. Pe plită: 3 ore. La cuptor: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*