Kedgery

Credit foto: Radu Vintilescu
Credit foto: Radu Vintilescu

Rudof Moldovan, bucătar la restaurantul Satya din București propune o specialitate indiană inspirată de nutriția ayurvedică: orez cu linte și legume – adecvată și pentru postul ortodox

Ingrediente pt. 1 porție
• 1/2 ceapă albă tocată
•  20 ml ulei de de floarea-soarelui
• 150 g orez basmati prefiert
• 100 g linte verde fiartă
• 1/2 linguriță chimen măcinat
• 1/2 linguriță cardamom măcinat
• 1 foaie dafin • 1/2 avocado cubulețe
• 1 g coriandru proaspăt tocat
• 3 roșii cherry • sare, piper

1 Se încinge uleiul într-un vas adânc. Se călește ceapa tocată mărunt. Se condimentează cu sare. Se pune orezul prefiert în vas. Se condimentează cu chimen, cardamom și piper. Se așază frunza de dafin în vas. Se adaugă lintea.
2 În alt vas se amestecă cubulețele de avocado, roșiile cherry tăiate în patru și coriandrul.
3 Se așază pe o farfurie orezul cu lintea, iar deasupra, la mijloc, avocado cu roșiile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*