Kebap

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g pulpă de berbecuț tocată • 1 ceapă rasă • 3 căței de usturoi tocați • 2 linguri miere
• 1 lingură cu vârf mentă tocată • 1 lingură bulion • sare, piper • 2 linguri cumin
• 1 linguriță semințe de coriandru • 2 lingurițe pastă harissa • ulei
Sos: • 1 legătură ridichi • 1 ceapă roșie curățată și rasă
• 1 cățel de usturoi decojit și pisat
• 1 lingură oțet de vin roșu • 1 linguriță zahăr fin
• 150 g iaurt
În plus: • 4 inimi de salată verde

Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, miere, mentă, bulion, sare și piper. Cuminul și coriandrul se pisează împreună în același mojar și se adaugă la carne, împreună cu pasta harissa; se frământă.
Se împarte compoziția în 8–12 porții egale și, cu mâinile umede, se învelesc țepușele de frigărui într-un strat gros de pastă de carne; se presează bine. Frigăruile kebap se frig într-o tigaie-grill unsă cu ulei cca 10 min., de jur-împrejur. Apoi se așază pe grătarul de exterior, pe cărbunii mediu încinși și se mai frig 12 min. întorcându-se la fiecare 2 min.
Se amestecă ridichile rase cu ceapa și usturoiul tocate. Se dizolvă zahărul în oțet, se înglobează iaurtul, bătând cu telul și se toarnă peste ridichi; se sărează, se piperează, se amestecă și se dă la frigider. Frigăruile kebap se servesc cu salată verde și sos de ridichi, acompaniate de lipie.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*