Kebap de pui

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Marinată:
• ¼ linguriță șofran • 50 ml suc de lămâie
• 50 g unt topit
În plus:
• 4 piepți de pui
Salată:
• 1 ceapă • 2 lingurițe unt • 300 g spanac proaspăt
• 200 g iaurt • 2 linguri ulei de măsline
• 2 linguri suc de lămâie • 2 căței de usturoi
• 1 praf zahăr • sare, piper

Se zdrobește șofranul în mo­jar, se așază într-un castron și se stropește cu suc de lămâie; se bate cu telul. Se spală pieptul de pui, se șterge și se taie fâșii lungi de 2 cm. Se așază într-un castron, se ung pe toate părțile cu unt și se stropesc cu suc de lămâie. Se acoperă cu folie transparentă și se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.
Se taie ceapa inele și se călește în unt; se adaugă spanacul și se acoperă cu puțină apă; se înăbușă 4 min. Se pune deoparte și se lasă să se răcească.
Se amestecă iaurtul cu suc de lămâie, ulei, usturoi pisat și
1 praf de zahăr bătând cu telul. Se sărează și se piperează. Se toarnă dressingul peste frunzele de spanac și se amestecă. Se înfig fâșiile de pui pe țepușe de lemn și se frig pe grătarul mediu încins, 5-7 min. pe fiecare parte. Se servesc cu salată și lipie.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*