Kapunata cu măsline

Credit foto: HLPhoto/2012/shutterstock.com
Credit foto: HLPhoto/2012/shutterstock.com

Kapunata malteză e un ghiveci de legume derivat din ratatouille franțuzească; se ser­veș­te cu vin și carne sau pește la grătar.

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 roșii • 2 ardei grași verzi
• 2 vinete • 2 fire țelină verde
• 3 căței de usturoi • 2 cepe
• 1 fir cimbru • 1 fir busuioc
• 5 linguri ulei de măsline
• 3 linguri oțet • 1 linguriță zahăr
• sare, piper • 150 g măsline negre fără sâmburi • 2 linguri capere (de la borcan)

1 Se opăresc roșiile, se decojesc și se taie pulpa cuburi. Se curăță ardeii grași și se taie fâșii. Vinetele se spală și se taie cuburi. Se curăță țelina și se taie felii. Se toacă usturoiul și ceapa se taie felii. Se toacă busuiocul și cimbrul.
2 Se încinge uleiul și se călește ceapa. Se adaugă legumele pregătite, usturoiul, oțetul, zahărul, cimbrul, busuiocul, sare și piper; se aco­peră și se înăbușă 20-30 min. Cu puțin înainte de a fi gata, se adaugă caperele și măslinele. Se ornează cu semințe de pin și busuioc. Se ser­vește caldă sau rece.

V Preparare: 30 min. La foc: 20 min. a simplu o Per porție: 194 calorii
preparat de post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*