Jeleu în trei

Credit foto: chihana/Fotolia.com
Credit foto: chihana/Fotolia.com
Credit foto: chihana/Fotolia.com

7 borcane (a 250 ml)
Preparare: 25 min.
Fierbere: 25 min.
• 1 kg prune • 1 kg mere
• 1 kg pere • 2 kg zahăr
• 1 plic gelfix • 1 baton scorțișoară
• 1 foaie de dafin• 3 cuișoare

Se spală prunele, se scurg și se golesc de sâmburi. Se curăță merele și perele și se taie bucăți. Se dau în fiert fructele cu 750 ml de apă și se lasă să fiarbă 10 min.
Se așază o bucată de tifon pe marginile unui castron și se strecoară compoziția. Se măsoară 1,5 l suc – eventual se completează cu apă până la această cantitate.
Se adaugă mirodeniile.
Se amestecă praful gelfix cu 2 linguri de zahăr și se adaugă peste fructe; se pune la fiert la foc mare.
După ce clocotește, se ia oala de pe foc și se adaugă restul de zahăr; se pune din nou la fiert.
Se fierbe 1 min., amestecând continuu, apoi se ia de pe foc. Se scot mirodeniile.
Jeleul se toarnă în borcane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*