Jeleu de zmeură

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Pt. 5 borcane a cca 300 ml: Se pun la fiert într-o cratiță 2 kg zmeură cu 500 ml apă cca 10 min.
Se adaugă 3 fire mentă 
și se lasă să mai fiarbă
3–5 min. Se îndepărtează firele de mentă și se pasează fructele; se lasă să se răcească. Se măsoară 1 l de piureu de zmeură și se amestecă în altă cratiță cu 2 linguri suc de lămâie și 1 kg zahăr gelifiant 1 : 1. Se dă în clocot și apoi 
se mai lasă să clocotească 4 min. amestecând continuu.
Se toarnă în borcane pregătite, se închid ermetic și se lasă să stea pe capac 10 min. Se întorc și se lasă să se răcească.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*