Jeleu de zmeură

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
• 550 g zmeură • 100 g zahăr fin • 2 linguri gelatină granulată
• 200 g mascarpone • 25 g zahăr pudră
• 40 ml rom alb • 300 ml frișcă (31% grăsime)
• 20 g ciocolată albă rasă

Se pasează 300 g zmeură și se amestecă împreună cu zahă­rul fin; se încălzesc la foc moale, până ce se dizolvă zahărul.
Se înmoaie gelatina în 3 linguri de apă rece cca 10 min., apoi se topește la bain-marie.
Se bate mascarpone cu zahăr pudră și rom. Se înglobează frișca bătută. Când com­poziția de zmeură s-a răcit, se încorporează compoziția de gela­tină și se pune deoparte o cantitate mică de jeleu. Restul se repartizează în 4 cupe de de­sert. Se lasă să se răcească și să se întărească jeleul, apoi se repartizează deasupra crema de mascarpone și restul de jeleu. Se dă la frigider cel puțin 2 ore. Înainte de servire se or­­nează cu zmeură și ciocolată albă rasă.
Preparare: 30 min.
La frigider: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*