Jeleu de vin

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

6 porții / Preparare: 20 min. Răcire: 3 ore
• 750 ml vin alb • 3 cuișoare
• 100 g zahăr • 500 g struguri albi
• 15 g gelatină • 70 g migdale • 125 ml frișcă

Se încălzește vinul cu za­hăr și cuișoare. Se acoperă și se lasă să se pătrundă 10 min. Se spală strugurii, se lasă să se scurgă și se păstrează câțiva pentru decor.
Se înmoaie gelatina. Se scot cui­șoarele din com­poziția de vin.
Se dizolvă gelatina în vinul cald. În vin se adaugă restul de struguri și 50 g migdale.
Compoziția se introduce în 6 pahare de desert. Se lasă la frigider cca 3 ore, pentru a se întări.
Se bate frișca și se deco­rea­ză jeleul. Se presară dea­su­pra restul de migdale și se ornează cu struguri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*