Jeleu de pepene

Credit foto: laperla_777/Fotolia.com
Credit foto: laperla_777/Fotolia.com
Credit foto: laperla_777/Fotolia.com

Ingrediente pt. 2 borcane
• 2 pepeni verzi mici (a 500 g)
• 550 g zahăr • 800 ml suc de mere
• 1 lămâie • 1 baton de vanilie

Se taie pulpa de pepene în cubulețe de 1 cm. Se crestează batonul de vanilie. Se stoarce lămâia. Într-un castron, se a­­mes­tecă pulpa de pepene cu zahăr, vanilie și suc de lămâie. Se acoperă cu folie transparentă și se dă la frigider 12 ore.
Se transferă într-o cratiță și se adaugă suc de mere. Se dă în clocot și se lasă să fiarbă la foc iute 15 min., ca să scadă bine. Se reduce focul și se fierbe la foc moale 30 min., amestecând des și luând spuma.
Se scoate batonul de vanilie; și se toarnă dulceața în borcanele sterilizate. Se închid ermetic și se lasă să stea pe capac până se răcește dulceața.

Preparare:  55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*