Jeleu de fructe de pădure

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g zmeură • 250 g vișine
• 250 g afine • 250 g căpșuni
• 1 păstaie de vanilie
• 500 ml suc de fructe
• sucul de la 1/2 lămâie
• 35 g amidon • 100 g zahăr

1 Se curăță și se spală fructele: vișinele se golesc de sâmburi, căp­șunile se taie bucăți.
2 Păstaia de vanilie se crestează pe lung și se scoate miezul cu vârful cuțitului. Se așază într-o oală cu suc de fructe și de lămâie; se dau în clocot. Amidonul se dizolvă în 4–5 linguri apă rece și se amestecă apoi în sucul de fructe clocotit; se lasă să mai dea apoi un clocot.
3 Se ia vasul de pe foc; se înglobează fructele pregătite și zahărul.  Se lasă să se răcească amestecul și se îndepărtează apoi batonul de vanilie. Se așază în boluri și se ser­vește cu frișcă bătută, înghețată de nuci sau sos de vanilie.
Preparare: 15 min. Fierbere: 25 min.
Sfat: Rețeta se poate prepara și cu fructe galbene (piersici, ananas, caise, mango) sau verzi (kiwi, agrișe, mere, struguri), respectiv suc de mere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*