Jeleu cu mere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 30 bucăți
Compot: •8 mere •125 ml suc de mere
•1 baton de scorțișoară •3 cuișoare
În plus: •150 g sirop-caramel
•125 g migdale tocate •sucul de la 1 lămâie
•1 linguriță scorțișoară •16 foi gelatină •75 g zahăr pudră
•20 g amidon

Merele se spală, se curăță de coajă și apoi se taie cuburi pulpa. Se călesc într-o crăticioară împreună cu sucul de mere și mirode­nii­le. Sucul se stre­coară și se toarnă din nou în vas.
Se înmoaie gelatina în apă rece. Se adau­gă la compotul de mere sirop de ca­ramel, migdale, suc de lămâie și scorțișoară. Se di­zolvă gelati­na în această compoziție, călduță. Se toarnă apoi masa obținută într-o formă dreptun­ghi­u­lară, astfel încât să formeze un strat de 3 cm grosime. Eventual se poate așeza vasul în frigider.
Când jeleul de mere s-a întărit, se taie cuburi, cu un cuțit ascuțit, care se înmoaie din când în când în apă rece. Jeleurile se pudrează în final cu zahăr pudră amestecat cu ami­don.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*