Involtini de curcan

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 30 min. Coacere: 15 min.
• 8 felii file de curcan (de 70 g) • sare, piper
• 16 frunze mari de salvie • 8 felii subțiri șuncă
• 1 legătură ceapă verde   • 3 linguri ulei
• 50 ml vin roșu • 150 ml vin alb
• 250 g spaghete • 50 g unt
• 2 linguri coajă de lămâie
• 40 g parmezan ras

Se spală carnea de curcan, se șterge și se bate. Se condimen­tează. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie felii. Se așază pe fiecare felie de carne câte o felie de șuncă, o frunză de sal­vie și 2–3 bucăți de ceapă ver­de. Se rulează carnea și se fixează cu scobitori.Carnea se prăjește în 2 lin­guri de ulei fierbinte și se stin­ge apoi cu vin alb și roșu. Se acoperă și se lasă să se înăbușe cca 15 min.
Se condimentează apoi sosul. Se fierb spaghetele într-o can­titate mare de apă cu sare, con­form indicațiilor de pe am­balaj. Se scurg și se călesc puțin în unt topit cu coajă de lămâie. Restul de salvie se prăjește în­tr-o lingură de ulei de măs­line. Involtini se servesc acom­pa­­niate de sos, spaghete și salvie. Peste spaghete se pre­sară parmezan ras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*