Inimioare îndrăgostite

Credit foto: jamdesign/fotolia
Credit foto: jamdesign/fotolia
Credit foto: jamdesign/fotolia

Ingrediente pt. 2 bucăți
Blat:
• 100 g ciocolată amăruie • 50 g ciocolată cu lapte • 2 linguri frișcă lichidă • 100 g biscuiți cu cacao  • 1 praf scorțișoară
Cremă & ornat:
• 500 g fructe de pădure sau căpșuni congelate • 10 foi gelatină albă • 250 g urdă dulce • 200 g iaurt • 100 g zahăr
• 2 linguri suc de lămâie
• 6 linguri afinată • 250 ml frișcă • 1 plic praf de glazură de gelatină roșie • 200 ml suc de căpșuni • bezele în formă de inimioară

Se dau prin mașina de tocat biscuiții. Se topesc cele două sortimente de ciocolată în frișcă și se toarnă peste biscuiți, adău­­gând scorțișoară. Ames­te­cul se încrustează în 2 forme de inim­ioară sau se așază într-o ta­vă mare dreptunghiulară ta­pe­tată cu folie. Se dă la frigider. Când se întărește, din compoziția din tavă se de­cu­pează inimioare.
Se prepară crema: se decongelează fructele și se pa­sează. Se amestecă piureul cu iaurt, 80 g zahăr, urdă, afinată și suc de lămâie. Se înmoaie gelatina și se dizolvă în acest amestec. Când începe să se întărească crema, se înglobează frișca bătută.
Pe blaturi se repartizează crema și se dau la frigider. Se prepară o glazură din praful din plic, restul de zahăr și suc. Se scot inimioarele din frigider și se glazurează din centru spre margini. Se lipesc bezelele și se dau la frigider inimioarele încă 2 ore.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*