Inimioare de turtă dulce

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB60 bucăți/ Prep.: 2 ore
• 250 ml miere • 70 g mar­ga­rină sau unt • 50 g nuci
• 200 g zahăr pudră • 1 praf sare
• 2 lingurițe scorțișoară măcinată
• 1 praf ghimbir măcinat • 300 g făină
• coaja rasă de la 1 portocală
• 1 linguriță praf de copt
• sucul de la 1 lămâie
• decor din zahăr și marțipan

1. Se topește mierea cu coajă rasă de portocală, margarină sau unt; se adaugă 70 g zahăr pudră și mirodenii. Se frământă aluatul adăugând făina amestecată cu praf de copt și nucile tocate. Se dă la frigider cel puțin 1 oră. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se decupează inimioare. Se așază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și se coc la cuptor cca 15 min. Se scot și se lasă să se răcească bine.
2. Se prepară o glazură albă din zahărul pudră rămas, în care se adaugă câte o picătură de suc de lămâie, omogenizând con­tinuu. Se aplică pe inimioare cu pensula. Înainte de a se usca, se așază elementele decorative dorite. Se lasă să se usuce complet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*