Inimioare de ciocolată

Credit foto: Marc-Xavier/Fotolia.com
Credit foto: Marc-Xavier/Fotolia.com
Credit foto: Marc-Xavier/Fotolia.com

Ingr. pt. 25 bucăți
• 125 g făină • 50 g amidon
• 50 g zahăr pudră • 1 plic zahăr vanilat
• 2 albușuri • 125 g ciocolată amăruie rasă
• 1 lingură cacao • 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată
• 125 g unt

Făina, amidonul, zahărul pudră, zahărul vanilat,albușul, ciocolata, pudra de cacao, scorțișoara și untul se frământă cu mixerul într-un aluat omogen.
Se încinge cuptorul la 175 ºC. Cu mânile date prin făină, se fac biluțe de aluat de mărimea unei nuci din care se modelează apoi inimioare.
Se așază pe o tavă așternută cu hârtie cerată și se coc cca 15 min. Apoi se desprind de hârtia din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Preparare: 45 minute
Coacere: 15 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*