Inimioare de bezea cu fructe

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 bucăți
Piure de fructe:
• 125 g căpșuni • 1 lingură suc de lămâie
• 2 linguri zahăr pudră
Bezea:
• 3 albușuri • 1 praf de sare
• 225 g zahăr fin • ½ linguriță oțet • 1 linguriță amidon

Se curăță căpșunile și se amestecă împreună cu suc de lămâie și zahăr. Se pasează și se strecoară piureul.
Se bat albușurile cu un praf de sare. Se înglobează treptat zahărul, bătând în continuare.
În final se adaugă oțetul, în care a fost dizolvat amidonul. Se adaugă piureul de fructe și se marmorează ușor cu  furculița.
Se încălzește cuptorul la 120 °C. Se tapetează o tavă  cu hârtie de copt. Se așază pe planșetă o formă de inimioară pentru decupat fursecuri și se umple cu bezea. Apoi se ridică forma, cu grijă și se așază inimioara pe tavă. Se procedează așa până ce se umple tava (atenție, bezelele nu trebuie așezate prea aproape unele de altele, deoarece se aplatizează mult la copt!). Se coc 40 min.
în cuptorul pregătit.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*