Inimioare cu jeleu

Credit foto: teressa/Fotolia.com
Credit foto: teressa/Fotolia.com
Credit foto: teressa/Fotolia.com

Ingrediente pt. 6 bucăți
Blat:
• 50 g unt • 2 linguri zahăr • sare • 1 ou • 100 g făină
• 4 linguri lapte
Cremă:
• 3 ouă • 250 g brânză de vaci • 50 ml frișcă
• 75 ml smântână • 50 g zahăr • sucul și coaja rasă de la o lămâie • 1 linguriță amidon
Jeleu:
• 150 ml suc de căpșuni • 100 ml vin spumant rosé dulce • 1 lingură zahăr
• 1 plic Tort Gelée roșu

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se bate untul și se înglobează zahărul, 1 praf de sare și oul; se încorporează treptat făina și laptele. Se ta­petează cu hârtie de copt formele de inimioare (preferabil din ceramică sau silicon); se repartizează aluatul înăuntru și se nivelează.
Pentru umplutură, se separă ouăle. Se bat albușu­rile. Se bat gălbenușurile cu brânză de vaci, frișcă, smântână, zahăr, amidon, suc și coajă de lă­­mâie. Se înglobează albușurile bătute. Compoziția se așază pe aluat și se nivelează; se coc prăjitu­rile la cuptor cca 35 min. Eventual, după 20 min. se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se rumenească prea mult.
Se scot din cuptor și se lasă să se răcească. Se scot din forme și se desprinde și hârtia de copt de pe fund.
Se prepară glazura din praful din plic, suc de fructe și vin, conform indicațiilor de pe am­balaj. Se întinde pe inimioare, cu lingura, dinspre centru spre margini.
Preparare: 45 min.
Coacere: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*