Inimioare cu ciocolată și căpșuni

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

20 bucăți / Preparare: 80 min.
• 15o g unt • 160 g zahăr pudră
• 2 ouă • 2 plicuri zahăr vanilat • 100 g făină
• 100 g migdale măcinate
Glazură:
• 100 g ciocolată amăruie • 50 g frișcă lichidă
Ornat:
• căpșuni

Se bat ouăle cu zahăr și unt și se înglobează treptat făina și mig­dalele. Se amestecă bine, până ce se obține un aluat omogen. Se așază într-o tavă unsă și presarată cu pesmet. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coace blatul cca 15–20 min.
Se lasă să se răcească blatul și se topește între timp ciocolata în frișcă, la bain-marie. Se decupează inimioare din blat, cu o formă specială; se toarnă deasupra glazura și se ornează cu căpșuni. Se pot lipi două câte două inimioarele, cu gem de căpșuni; apoi se ornează cu glazură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*