Inimă pură

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 35 min.
• 3 foi gelatină • 500 ml frișcă
• miezul de la un baton de vanilie sau 4 plicuri zahăr vanilinat
• 40 g zahăr tos • 1 foaie de aluat de foi
• 1/2 linguriță scorțișoară • 300 g zmeură congelată
• 3 linguri zahăr pudră • 1 lingură sherry
• frunze de mentă

Se înmoaie gelatina în apă rece. Se dă în fiert frișca, mie­zul de vanilie sau zahărul vanili­nat, zahărul tos și scor­țișoara. Se lasă să fiarbă 10 min. Se dizolvă gelatina în frișca fierbinte. Com­poziția se toar­nă în forme de inimă și se lasă panna cotta să se întărească la frigider 6 ore.
Cuptorul se încinge la 180° C.
Se lasă să se decongeleze a­lua­tul de foi și se întinde – se decupează din el 4 săgeți. Se așază pe o tavă clătită cu apă rece și se coc la cuptor 10 min. Apoi se scot și se lasă să se răcească.
Se decongelează zmeu­ra și se adaugă 2 linguri de zahăr pudră și sherry. Se fierb 3 min., se strecoară și se lasă să se răcorească.
Sosul de fructe se repartizează pe patru farfu­rii de desert și se răstoarnă dea­supra inimioarele de panna cotta.
Se taie la mijloc săge­țile de aluat și se ornează cu ele ini­mile de pe far­furii, după fantezie. Se ornează cu frunze de mentă, zmeură și se presară o lingură de zahăr pudră.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*