Inimă de ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 felii / Preparare: 2 ore. La frigider: 30 min.
Blat: • 2 ouă • 250 g zahăr pudră
• 500 g făină • 240 ml ulei • 1 plic praf de copt
• 250 ml lapte • 2 linguri cacao
Cremă: • 100 g ciocolată amăruie
• 100 g ciocolată cu lapte • 100 g unt • 100 g frișcă (33 %)
Decor: • 100 g ciocolată amăruie • 100 g ciocolată albă
• câteva picături de colorat alimentar roșu
• 1 plic glazură de ciocolată • cacao

Se pregătesc mai întâi ornamentele: se topește ciocolata amăruie la bain-marie și se repartizează pe o placă de marmură; se lasă să se întărească, apoi se decupează inimioare cu o formă specială. Se topește ciocolata albă la bain-marie (se ține numai pe abur!) și se adaugă câteva picături de colorant alimentar; se toarnă pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt și se lasă să se întărească și se decupează inimioare roz.
Se prepară crema: se topește ciocolata în unt și se amestecă; se înglobează frișca lichidă și se lasă să se răcească (timp în care se amestecă).
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge și se tapetea­ză cu făină forma mare de inimă. Se separă ouăle; se bat gălbenușurile cu zahăr și se înglobează făina amestecată cu praf de copt și cacao, alternând cu ulei și lapte. În final se înglo­bează albușu­rile bătute.
Se toarnă aluatul în formă și se coace cca 40 min.Se scoate blatul din formă și se lasă să se răcească; se taie și se umple cu cremă. Se unge tortul cu ciocolată topită și se lasă să se întărească. Se pudrează cu praf de cacao și se decorează cu inimioare de ciocolată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*