Înghețată pané

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 ml înghețată de vanilie
• 100 g nuci pisate
• 1 ou
• ulei
• 100 g pișcoturi pisate

Se scot bile de înghețată și se așază pe o farfurie (ținută la frigider în prealabil). Se dă totul la congelator 15–30 min., apoi bilele se trec printr-un amestec de pișcoturi zdrobite și nuci și se dau la congelator încă 15 min.
Se bate oul într-o farfurie adâncă. Se tăvălesc bilele de înghețată mai întâi prin ou, după aceea de repetate ori prin amestecul de pișcoturi. Se mai dă apoi la congelator și se repetă procedeul de câte ori este nevoie, pentru ca bilele de înghețată să se acopere cu un strat stabil de amestec de pișcoturi.
Se încinge uleiul într-o cratiță adâncă și se prăjesc bilele la foc iute; se servesc imediat.
Preparare: 20 min. La frigider: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*