Inghețată Nanuk

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 55 g zahăr • 90 ml apă
• 2 linguri suc de lămâie
• 150 g căpșuni sau zmeură
• 250 g caise

Se opăresc caisele cu apă clocotită, se decojesc și se golesc de sâmburi. Se prepară un sirop de zahăr: se amestecă zahărul cu apă și se dă în clocot; apoi se lasă să mai fiarbă cca 1 min. Se lasă să se răcească.
Se înglobează în sirop sucul de lămâie.    Se spală căpșunile și se pasează împreună cu jumătate din cantitatea de sirop. Se umplu cu cremă formele speciale pentru înghețată pe băț și se dau la congelator 2 ore.
Restul de sirop se pasează cu caisele decojite și se toarnă deasupra, în formele cu înghețată. Se mai dau la congelator cca 2 ore, cel mai bine peste noapte.
Preparare: 20 min.  La congelator: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*