Înghețată falsă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: cca 20 min.
• 4 banane • 200 g ciocolată amăruie
• 100 g nuci sau migdale

Bananele se așază cu tot cu coajă într-un castron de porțelan și se opăresc cu apă clocotită; se lasă să se înmoaie 2-3 min. Când coaja bananelor se înnegrește, se scurge apa. Se lasă să se răcorească puțin bananele, apoi se decojesc.
Se topește ciocolata la bain-marie, apoi se transferă într-o baie de apă cu gheață și se lasă să se răcorească (dar nu trebuie să se întărească!). Apoi se reașază în baia de apă fierbinte și se încălzește. Se taie jumătăți bananele și se înfig cu grijă pe țepușe de lemn. Se introduc în ciocolată sau se acoperă cu ciocolata turnată cu o lin­gură. Se lasă să se întărească puțin glazura.
Se toacă nucile și se așază pe o farfurie; se tăvălesc bananele prin nuci și se lasă să se întărească.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*