Înghețată Dulce de leche

Credit foto: dusk/Fotolia.com
Credit foto: dusk/Fotolia.com
Credit foto: dusk/Fotolia.com

Ingr. pt. 4 porții
Dulce de leche:
• 1 l lapte • 250 g zahăr
Înghețată:
• 250 g dulce de leche • 250 ml lapte
• 200 ml frișcă lichidă • 4 gălbenușuri

Se prepară mai întâi Dulce de leche (dulceață de lapte): se pun la fiert la foc iute 1 l de lapte cu 250 g zahăr. Se amestecă încontinuu, ca să nu se ardă. Când dă în clocot, se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc foarte moale cca 2 ore, amestecând din când în când. Când prinde o culoare brună frumoasă și se îngroașă bine, dulceața se ia de pe foc și se transferă într-un castron. Se lasă să se răcească, se transferă în borcane și se păstrează la loc răcoros.
Pentru înghețată se folosesc doar 250 g dulce de leche, care se pun la fiert cu lapte și frișcă. Se încălzesc la foc mijlociu, amestecând din când în când.
Între timp se bat separat gălbenușurile. Când compoziția de lapte este cât pe ce să dea în clocot, se reduce imediat focul și se adaugă o cantitate mică de gălbe­nușuri, care se omogenizează imediat.   Se continuă la fel până ce se încorporează întreaga cantitate de gălbenușuri.     Se încălzește apoi la foc moale, amestecând continuu. Când compoziția se îngroașă cât să se fixeze pe lingură, se transferă într-un castron și se lasă să se răcească; se dă la frigider peste noapte.
Prep.: 1 oră. La frigider: cca 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*