Înghețată de trandafiri cu migdale

Credit foto: Viktorija/Fotolia.com
Credit foto: Viktorija/Fotolia.com
Credit foto: Viktorija/Fotolia.com

Mod de preparare
Se amestecă 1 lingură amidon cu 4 linguri lapte rece.
Se adaugă 500 ml lapte și 5 linguri zahăr și se amestecă în­tr‑o crăticioară.
Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc moale 3-4 min.
Se lasă să se răcească bine.
Se adaugă 100 g frișcă, apoi 8-10 petale de trandafiri roșii și câteva picături de esență de trandafiri și se amestecă bine.
Se așază într-un vas plat și se dă la congelator.
Înainte de a se întări complet, se scoate și se împarte compoziția în două.
Cele 2 porții se bat cu blenderul și se înglobează 50 g migdale tocate.
Se dă la congelator.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*