Înghețată de mentă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Pt. 4 porții:
Se toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântână dulce. Se ia de pe foc și se strecoară.
Se bat 4 găl­be­nușuri cu 50 g zahăr și se înglobează compoziția de frișcă, turnând în fir subțire. Se toarnă în oală și se bate continuu cu telul la foc moale, până se îngroașă (nu se lasă să clocotească!). Se ia de pe plită și se lasă să se răcească, amestecând din când în când.
Se adaugă treptat lichior sau sirop de mentă (după gust). Se pune într-un castron și se dă la congelator 6 ore.
La intervale de 30 min., se scoate din congelator și se bate compoziția cu telul, pentru a nu se forma cristale de gheață.

Preparare: 30 min. La congelator: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*