Înghețată de fistic cu limettă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•100 g fistic nesărat • 3 gălbenușuri
• 80 g zahăr •1 linguriță coajă de limette rasă
•80 ml suc de limette
• 300 ml frișcă
• eventual foiță de aur alimentar pentru ornat

Preparare
Se macină fin 70 g fistic. Gălbenu­șurile se bat în bain-marie cu zahăr. Se scot apoi din bain-marie și se bat în continuare. Se înglobează fistic, coajă și suc de limette. Se bate frișca, dar nu foarte tare și se înglobează.
Crema se repartizează în 4 forme mici de plastic (cca 125 ml) și se lasă la congelator 4 ore.
Înainte de servire, formele se plonjează puțin în apă fierbinte și înghețata se răstoarnă cu grijă pe farfurii de desert pregătite.
Restul de fistic se toacă. Se desprinde cu o pensulă aurul comestibil de pe foiță și se așază pe cremă; se presează ușor. În final, se presară fistic tocat și se servește.
preparare: 25 min.,
congelare: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*