Înghețată de ciocolată

Credit foto: lostsummer/Fotolia.com
Credit foto: lostsummer/Fotolia.com
Credit foto: lostsummer/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 7 linguri zahăr • 6 linguri cacao
• 7 linguri lapte • 7 ouă
• 4 linguri dulceață de vișine
• 4 lingurițe vișinată

Se separă ouăle. Se bat albu­șurile. Se amestecă într-o crăticioară zahărul cu lapte și cacao.   Se lasă să dea în fiert, amestecând. Se ia apoi compoziția de pe foc și se înglobează pe rând gălbenușurile, frecând bine.   Se încorporează apoi albușurile bătute. Compoziția se dă la congelator cel puțin 4 ore.
Înainte de servire se scoate înghețata de la congelator și se lasă să stea puțin la temperatura camerei. Apoi se pregătesc cupele: se așază mai întâi câte o lingură de dulceață
de vișine și câte o linguriță de vișinată. Se amestecă. Deasupra se așază porții de înghețată de ciocolată și se ornează după fantezie.

Preparare: 35 min.
La congelator: 4 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*