Inele de mere

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 24 bucăți
• 180 g făină • 250 ml bere blondă tare (10°)
• 2 ouă • sare • 5 mere • ulei
• 4 linguri zahăr pudră
• 1 linguriță de scorțișoară măcinată

Se cerne făina într-un castron și se înglobează treptat berea. Se separă ouăle. Se înglobează gălbenușurile în amestecul de făină. Albușurile se bat cu un praf de sare și se încorporează lent în aluat; se lasă să se odihnească cca 10 min. Între timp se decojesc merele și se taie felii de cca 1 cm grosime. Acestea se tăvălesc în aluat și se prăjesc pe ambele fețe în ulei încins. Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie, apoi se tăvălesc prin zahăr pudră cu scorțișoară.
Preparare: 30 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*