Iglu de ciocolată

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Cremă de ciocolată
•250 g cereale crocante cu ciocolată •200 g urdă dulce •8 foi de gelatină
•50 g frișcă •3 linguri cacao •250 ml lapte
Blat
•100 g unt •75 g zahăr •2 ouă •100 g făină •40 g ciocolată tocată •1/2 linguriță praf de copt
Cremă de mentă
•8 foi gelatină •50 g mentă tocată •325 g urdă dulce •75 g zahăr •250 g frișcă bătută

Preparare
1. Cremă de ciocolată: se amestecă urda cu cacao, lapte și frișca bătută. Se înglobează gelatina dizolvată, apoi 125 g cereale. Se unge cu ulei un castron, se tapetează cu folie, se așază crema și se nivelează. Se dă la frigider 2 ore.
2. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o formă de tort (ø 26 cm). Se pre­pară blatul, bătând untul cu zahăr și adăugând pe rând ouăle, urmate de făina amestecată cu praful de copt. Se înglobează ciocolata și se coace 20 min. Blatul se așază pe un platou.
3. Cremă de mentă: se amestecă urda cu zahăr și se înglobează menta. Se adaugă gelati­na dizolvată. Se dă la frigider; când se întărește se încorporează frișca. Cupola se răstoarnă pe mijlocul blatului. Se acoperă cu crema de mentă. Se dă la frigider 2 ore. Se ornează cu restul de cereale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*