Iepure pe varză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g carne de iepure • 3 linguri ulei • 2 cepe • 2 căței de usturoi • cimbru • 1 linguriță boia
• piper pisat • 400 ml supă de legume • 400 g varză acră
• 200 ml smântână • 1 lingură bulion • sare
Găluște:
• 6 chifle • 40 g unt • 3 ouă • 300 ml lapte • 80-100 g făină
• 2 linguri pătrunjel tocat • sare

Se curăță ceapa și se taie rondele. Se prăjește în ulei și se adaugă cuburile de carne; se prăjesc la foc iute. Apoi se adaugă cățeii de usturoi curățați și tocați, se presară cimbru și boia, sare și piper. Se toarnă deasupra 250 ml supă și se acoperă vasul cu un capac. Se înăbușă la foc moale cca 35 minute.
Se taie cubulețe chiflele și se prăjesc în unt topit. Se bat spumă albușurile. Gălbenușurile se bat cu lapte și se toarnă peste chifle; se adaugă sare, făină și pătrunjel și se amestecă.
Se lasă să se odihnească cca 5 min. La final, se înglobează trep­tat albușurile bătute. Se mo­de­lează biluțe cu mâinile și se așază în apă clocotită cu sare. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 13 min.
Între timp, se scurge varza, se stoarce bine și se toacă. Se adaugă varza la carne și se înă­bușă împreună cca 25 min. Se amestecă smântâna cu bulion și restul de supă. Se toarnă peste carne și se lasă să fiarbă împreună cca 15 min. Se ser­vește cu găluște.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*