Iepure în crustă de nuci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 fire pătrunjel • 2 linguri unt • sare
• 4 filéuri de carne de iepure (pulpa superioară)
• 2 ouă • piper • 80 g făină
• 100 g pesmet • 50 g nuci măcinate • ulei de măsline

Se toacă pătrunjelul și se amestecă rapid cu unt rece și un praf de sare. Se spală carnea sub jet de apă rece și se șterge cu prosoape de hârtie; se bate și pe fiecare bucată de carne se așază câte o porție mică de amestec de unt. Se întoarce pe dos și se împachetează; se fixează cu scobitori, pentru ca untul să nu se scurgă.
Se bat ouăle într-o farfurie adâncă, se sărează și se piperează. Se tăvălesc pachețelele de carne mai întâi prin făină, apoi prin ouă bătute, apoi prin pesmetul amestecat cu nuci măcinate.
Într-o tigaie, se încinge uleiul de măsline, apoi se reduce puțin focul și se prăjesc bucățile de carne de jur-împrejur, timp de cca 7 min., până se rume­nește. Se servește cu piure de cartofi.

Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*