Iepure cu măsline

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 g bacon • 1 ceapă
• 500 g filéuri de iepure
• sare, piper • 2 linguri ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi • 2 linguri capere
• 1 lingură oțet de vin
• 150 ml supă de pui
• 1 linguriță zahăr • 2 fire de salvie
• 100 g măsline verzi fără sâmburi

Se taie fâșii șunca. Ceapa se toacă. Se sărează și se piperează carnea. Se  încinge uleiul și se prăjește carnea pe toate părțile. Se scoate din tigaie și se păstrează la cald.
În tigaie se topește slăninuța; se adaugă ceapa, usturoiul pi­sat și se prăjesc împreună. Se pun înăuntru caperele și se stinge cu oțet și supă. Se lasă să fiarbă cca 10 min. Se adaugă apoi sare, piper și zahăr. Se adaugă frunze de salvie și se lasă să mai fiarbă 8 min. Se adaugă în final măslinele tă­iate bucăți, se încălzesc îm­pre­ună și se servesc cu garnitură de cartofi fierți în coajă.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*