Iahnie de fasole

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g carne de porc • 1 lingură ulei
• 50 g slăninuță • 3 cepe
• 300 g boabe de fasole albă
• 1 ardei gras roșu • 1 ardei gras verde
• 120 ml ketchup • sare, piper
• 1 linguriță boia dulce • busuioc • oregano

Se înmoaie boabele de fasole în apă timp de cel puțin 12 ore. Ceapa se cu­răță și se toacă. Se taie cuburi slăninuța. Se spală carnea sub jet de apă rece și se șterge. Se taie cuburi. Se curăță ardeiul gras și se taie cuburi.
Se fierb boabele de fasole în apă cu sare. Se prăjește slăninuța cu ceapă și se adaugă cuburile de carne, apoi se iau de pe foc și se adaugă boia și ketchup, sare și piper.
Se acoperă vasul cu un capac și se lasă să fiarbă mâncarea la foc moale, pâ­nă se înmoaie carnea.
Se adaugă apoi fasolea scursă, cuburile de ardei gras, oregano și busuioc; se mai lasă puțin pe foc.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*