Humus cu lipie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 150 g năut • 2 căței de usturoi
• coaja rasă și sucul de la 1 lămâie
• 3 linguri pastă de susan (tahini)
• 120 ml ulei de măsline • 4 lipii
• sare, piper

1 Se pun boabe de năut într-o oală și se adaugă apă rece, astfel încât să le acopere și să le depășească nivelul cu 5 cm. Se lasă să se înmoaie peste noapte.  A doua zi se scurg boabele, se adaugă apă proaspătăt și se pun la fiert, la foc moale cca 1 oră, până ce se înmoaie. Se scurg și se lasă să se răcească.
2 Se pasează boabele de năut cu suc și coajă de lămâie, pastă de susan și usturoi; se înglobează treptat ulei, până ce ia naștere o pastă groasă și omogenă.
3  Se prăjesc lipple într-o tigaie-gril, fără adaos de grăsime și se rup bucăți; se servesc cu humus.

Preparare: 85 minute
La înmuiat: 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*