Humus cu linte

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• ½ ceaşcă linte roşie
• 1 căţel de usturoi
• 5 linguri suc de lămâie
• 1 lingură pastă de susan (tahini)
• 1 lingură ulei de măsline • 1 ardei iute • sare

Se înmoaie lintea în cca 300 ml apă şi se fierbe la foc moale, amestecând, până ce absoarbe toată apa (cca 15 min.) Se adaugă un căţel de usturoi, suc de lămâie, pastă de susan, ulei şi ½ ardei iute. Se amestecă şi se pasează.
Se sărează humusul după gust şi se serveşte cu fâşii de ardei iute şi ulei de măsline.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*