Hribi marinați cu vițel și triunghiuri de mămăligă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
Marinat: 60 min.
• 500 g hribi • 2 căței de usturoi
• 2 linguri pătrunjel tocat
• 1 linguriță frunzulițe de cimbru proaspete
• 80 ml oțet balsamic • 60 ml ulei de măsline
• 100 ml supă • 1 ceașcă mălai • 4 felii mușchi de vițel
• 200 g ruccola • sare, piper

Se curăță ciupercile, se taie sferturi și se amestecă împreună cu usturoi pisat, verdeață, oțet și ulei; se lasă să se marineze timp de cca 1 oră.
Se scurg ciupercile, se păstrează marinata, se toarnă într-o oală și se completează cu supă; se dă în clocot. Se lasă să fiarbă cca 10 min., până se întărește.
Se ia de pe plită și se adaugă puțin ulei; se lasă să se răcească.
Se prepară o mămăligă vârtoasă și se repartizează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să se răcească. Apoi se taie în triunghiuri.
Se încinge tigaia-grill. Se frig bucățile de carne, 6 min. pe fiecare parte, după ce au fost în prealabil bătute bine, sărate și piperate. Apoi se frig în tigaie și triunghiurile de mămăligă.
Pe farfurii se repartizează frunze de ruccola, ciuperci, carne și triunghiuri de mămăligă.
Se picură peste tot sosul pe bază de marinată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*