Hot dog de casă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

2 porții / Preparare: 50 min.
• 6 g drojdie • ½ linguriță zahăr • 350 g făină
• 120 ml apă călduță • 1 linguriță de sare
• ½ linguriță chimen măcinat • 2 crenvurști de pui
• 2 ridichi • 3 măsline negre fără sâmburi • muștar

Se amestecă drojdia cu puțin zahăr și se adaugă 1/2 lingură de făină; se toarnă 3 linguri de apă călduță și se amestecă bine. Se acoperă cu un prosop textil și se lasă să crească la căldură 15 min.
Restul de făină se cerne într-un castron, cu sare și chimen. Se face în mijloc o gropiță și se așază înăuntru maiaua. Se amestecă, adăugând restul de apă și se frământă aluatul. Se pudrează aluatul cu făină, se acoperă cu un prosop textil și se lasă să crească la căldură 1-2 ore, până ce aluatul își dublează volumul.
Aluatul se împarte în 2 porții; din fiecare se rupe o bucată mai mare, se întinde din ea o foaie dreptunghiu­lară și se așază în mijloc un crenvurst. Se rulează pe latura lungă. Un capăt al ruladei se aplatizează, luând naștere capul cățelului, iar în partea cealaltă se formează coada. Restul de aluat se împarte în 6 bucăți și se rulează. Două rulouri se așază sub corp (vezi foto 3) și se formează lăbuțele. Al treilea rulou se așază deasupra capului, pentru a lua naștere urechile.
La fel se procedează și cu al doilea cățel.
Cățeii se așază pe tava tapetată cu hârtie de copt și se lasă să crească cca 15 min. Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se coc hotdogii cca 20 min.
Se decojesc ridichile și se taie felii subțiri. Se fac ochi din măsline negre. Ridichile se ung cu muștar pe o parte și se lipesc pe pâine; pe ele se lipesc ochii din măsline. Botul se face din capetele măslinelor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*