Homar gratinat cu ierburi aromate și sos olandez

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la noul restaurant „18 Lounge” din capitală, vă invită să savurați o specia­litate ce merită să facă parte din meniul de sărbători

Ingrediente pentru 1 porție
• 1/2 homar • 1 gălbenuș • 1 ou
• 70 g unt • 60 ml smântână lichidă
• 40 g orez • 1/2 lămâie
• 30 g usturoi • 15 g ghimbir
• 20 g vinete • 20 g roșii uscate
• 50 g roșii pasate • 5 g busuioc
• 30 g parmezan
• 10 g muguri de pin
• 15 ml ulei de măsline
• 10 g ceapă • sare
• 300 g sare de mare

Sosul olandez: Se bate gălbenușul cu untul topit, sare și puțină zeamă de lămâie.
Orezul: Se fierbe orezul. Se că­lesc usturoiul, ghimbirul și ceapa, toate tocate. Se adaugă orezul scurs. Se înglobează smân­­tâna și parmezanul. Vinetele tăiate beți­șoare se călesc.
Pesto de roșii: Se pun în blender busuiocul, roșiile uscate, roșiile pa­sate, usturoiul, mugurii de pin, parmezanul și uleiul. Se blendează.
Patul de sare: Se freacă sarea de mare cu un ou (sau doar cu un albuș). Se dă la cuptor.
Homarul: Se unge cu pesto și se frige pe grătar. Se ia de pe grătar, se așază pe patul de sare și se unge cu sosul olandez. Se dă la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*