Halibut cu scoici, roșii cherry și pesto

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

În așteptarea dezlegării la pește de Bunavestire, bucătarul-șef George Catană ne propune un fel principal consistent și savuros pe bază de fructe de mare

George Catană este bucătar-șef la restaurantul Lounge 18:
www.18lounge.ro

Ingrediente pentru 1 porție:
• 4 scoici Green Shell • 200 g filé de halibut
• 100 g roșii cherry
• 20 g pesto genovez
• 60 ml Prosecco • 1 linguriță ghimbir ras
• 1 linguriță usturoi tocat • 50 g lămâie • 10 ml ulei
de măsline • 1 căpșună • 2 afine
• 5 g rozmarin • sare • piper

1Se condimentează cu sare și piper filéul de halibut. Se stropesc scoici­le cu puțin ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Roșiile cherry se taie în jumătăți.
2Se încinge ulei de măsline într-o tigaie și se prăjește peștele pe ambele părți. Între timp se frig scoicile pe grătar, mai întăi așezându-le cu carnea în sus. La pește se adaugă roșiile, usturoiul și ghimbirul. Se stinge cu Prosecco. Se adaugă pesto. Se stoarce zeamă de lămâie peste pește și se aromatizează cu rozmarin.
3Se montează pe farfurie. Se așază mai întâi scoicile, apoi peștele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*