Gulii umplute

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 8 gulioare
• 1 ceapă • 2 linguri ulei
• 500 g carne tocată
•  1 l supă de legume
• 1 ou • 1 lingură chimen
• 180 g orez fiert
• 4 linguri cașcaval ras

Se spală gulioarele, se decojesc și se taie căpăcelul; se scobesc, astfel încât să rămână de jur-împrejur o margine groasă de 0,5 cm. Se încinge uleiul și se călește ceapa tocată, urmată de miezul de gulii. Se sărează, se piperează și se mai prăjesc 4 min. Se adaugă carnea tocată și se călește împreună cu legumele. Se adaugă apoi 800 ml supă de legume și se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se ia umplutura de pe foc și se înglobează oul, chimenul și orezul. Se umplu guliile și se așază într-o formă unsă; se toarnă o ceașcă de supă și se coc 50-55 min. la cuptor; se stropesc cu supă din când în când. Cu puțin timp înainte de a fi gata se presară cașcaval pe căpăcele și se lasă să se topească.
Preparare: 20 min. La foc: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*