Gulaș de pasăre

credit foto: travellight/2012/shutterstock.com
credit foto: travellight/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 150 g ceapă • 170 g ciuperci Champignon (conservă)
• 800 g piept de curcan • 4 căței de usturoi
• sare, piper • praf de chili • ierburi de Provence
• 2 linguri ulei • 1 linguriță boabe de piper verde
• 350 ml smântână • 20 g unt
• 20 g făină • 250 ml ketchup

1 Ceapa se toacă. Se lasă să se scurgă ciupercile. Carnea se taie mai întâi fâșii late de 2,5 cm și apoi bucățele de 3 cm lungime. Se pisează usturoiul.
2 Se condimentează carnea cu usturoi, sare, piper, chili și verdețuri. Se călește ceapa până ce devine translucidă și se adaugă carnea; se prăjește la foc iute cca 5 min. Se adaugă ciupercile și boabele de piper. Se condimentează cu sare și piper negru măcinat. Se adaugă smântâna. Se amestecă untul cu făina și se adaugă în sos; se dă în clocot și se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. Se adaugă ketchup și se amestecă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*