Gulaș de mistreț

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

5 porții / Preparare: 2 ore
• 700 g pulpă de mistreț
• 3 cepe • 80 g unt • 80 g bacon tăiat cubulețe
• 1 praf chimen măcinat • 3 linguri coniac
• 300 ml vin roșu sec • 2 fire cimbru
• 500 ml supă de carne
• 2 linguri smântână • sare, piper
• 1-2 linguri compot de merișoare
• suc de lămâie
Marinată: • 5 boabe de piper
• 3 boabe de ienibahar
• 4 boabe de ienupăr
• 2 foi de dafin • 1 l apă • sare

Mirodeniile pentru marinată  se fierb în apă 15 min., fără capac. Se lasă să se răcească.
Se îndepărtează pielea de pe carne, se spală, se șterge și se acoperă cu marinata rece. Se acoperă cu un capac și se lasă să se marineze la frigider peste noapte.
Carnea se scoate din marinată și se șterge; se taie cuburi. Se curăță ceapa și se toacă. Se topește untul și se călește ceapa la foc moale. Se adaugă apoi bacon, chimen și carne; se prăjesc și se toarnă vinars și vin.
Se amestecă și se lasă să fiarbă fără capac 10 min. Se așază înăuntru cimbrul și se toarnă supa; se înăbușă sub capac cca 1 oră, până se înmoaie carnea.
Se scot din gulaș firele de cimbru, se adaugă smântână, sare și piper. Se amestecă și se lasă să mai fiarbă la foc moale 20 min. Eventual se mai pot adăuga 1-2 linguri compot de merișoare și puțin suc de lămâie.
Se servește cu găluște.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*