Gulaș de ardei în pâine

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 1 lingură ulei 
• 500 g carne de porc tocată 
• 1 ardei gras verde 
• 1 ardei iute
• 1 lingură bulion 
• 2 ardei grași roșii • sare
• 1–2 lingurițe boia de ardei 
iute • 150 ml supă de carne
• 2 căței de usturoi
• 4 pâini mici rotunde

Se curăță ardeii grași de cotoare și semințe; pulpa se taie fâșii. Ceapa se toacă și se călește în ulei. Se adaugă carnea și se prăjesc împreună până ce tot sucul se evaporă. Se pudrează carnea cu boia și se amestecă împreună cu fâșiile de ardei gras; se stinge cu supă și se amestecă bine. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă cca 40 min.
Se ia capacul de pe oală, se pu­ne bulionul și se mai fierbe gu­la­șul cca 15-20 min., până își reduce volumul. În final se con­di­mentează cu sare și usturoi.
Se taie căpăcelul de la pâini și se scobește miezul. Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se coc pâinile 10–15 min. Se scot apoi din cuptor, se freacă în interior cu usturoi și se umplu cu gulașul pregătit.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*