Guguluf cu mac și brânză de vaci

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB16 felii / Preparare: 40 min. Coacere: 60 min.
Pentru aluat:
• 250 g brânză de vaci degresată • 175 g unt
• 100 g zahăr • 1 plic praf de oranjadă
• 1 praf de sare • 2 ouă • 400 g făină
• 3 lingurițe drojdie uscată
Pentru umplutură:
• 125 ml lapte • 75 g unt • 250 g mac măcinat • 120 g zahăr • 250 g brânză de vaci
• 2 gălbe­nușuri • 2 linguri griș • 150 g ciocolată
Pentru garnitură:
• 150 g gem de caise
• 30 g fistic tocat

Aluat: Brânza de vaci se amestecă împreună cu untul topit, zahărul, sarea, praful de o­ran­jadă și ouă­le. Se adaugă făina amestecată cu drojdie uscată și se frământă.
Umplutură: Se dau în fiert untul și laptele. Se adaugă macul și se lasă să se răcească. Se în­glo­bează zahărul, brânza de vaci, gălbenu­șurile și grișul.Se întinde o foaie de aluat dreptunghiulară (40×30 cm). Deasupra se rade ciocolata și se așază um­plu­tura. Se lasă o mar­gine de 2 cm. Se încinge cuptorul la 175 ºC. Foaia de aluat se rulează pe lungime, iar ruloul se așază, cu lipitura în jos, într‑o formă de gu­gu­luf unsă și tapetată cu făină.
Se coace 60 min., apoi se lasă cca 10 min. să se răcorească în for­mă. Se răstoarnă și se lasă pe un grătar de prăjituri, ca să se răcească. Apoi se unge cu gem strecurat și se pre­sară fistic.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*