Guacamole

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

Colaboratoarea noastră Ioana Apa are o pasiune constantă:
bucătăria raw -vegan. Aceasta presupune pre­pararea alimentelor fără foc
și fără produse de origine animală.
De data aceasta ea ne propune o cremă delicioasă în întregime vegetală
(deci și de post!) care, printre altele, înlocuiește de minune maioneza.

Credit foto: Ioana Apa

Ingrediente pentru 2 porții
• 2 fructe de avocado bine coapte 
(dacă le cumpărați din magazine verzi 
și tari, lăsați-le la copt în bucătărie, 
păstrându-le în hârtie de ziar. Fructul 
este copt atunci când simțim o consis­tență moale la apăsarea cojii cu degetul)
• 2 roșii • 1 ceapă roșie
• 2 căței de usturoi
• coriandru proaspăt (sau pătrunjel)
• sucul de la o lămâie
• sare, piper
• câteva picături de sos tabasco

 

Preparare (15 min.)

Sa taie avocado circular, pe lungime. 
Se scoate sâmburele, după care, cu ajutorul unei linguri, se scobește miezul moale al fructului. Apoi se zdrobește cu furculița (ca și cum am face piure). Ceapa roșie se taie mărunt, alături de coriandru și de roșiile tăiate cubulețe. Piureul de avocado se amestecă împreună cu usturoiul și zeama de la lămâie, alături de câteva picături de sos tabasco. Se ser­vește ornat cu… ingredientele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*