Granité de limette

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 15 min. Congelare: 6 ore
• 6 limette (sau lămâi)
• 2-3 linguri zahăr
• coacăze pentru ornat
• 4 linguri sirop de rodii
• felii de lămâie și lămâiță pentru ornat

Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se șterg și li se rade coaja. Se stoarce sucul de la toate lămâile. Se dau în fiert 125 ml apă, se adaugă zahărul și coaja de lămâie și se lasă să fiarbă cca 5 min.
Sucul de lămâie se amestecă în 250 ml apă. Se toarnă într-un vas de metal și se dă la congelator 5-6 ore. Când compoziția începe să se conge­leze, la fiecare 30 min. se scoate vasul din frigi­der și se bate cu telul, pentru a nu se forma ace de gheață.
Se spală coacăzele și se lasă să se scurgă. Siropul de rodii se repartizează în 4 pahare de desert.
Gra­nité­ul de lămâie se pune în pahare și se presară deasupra coa­căze, felii de lămâie etc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*